معمار ؛ استراتژیستِ یک شهر

1 دیدگاه ها

توضیحات رویداد : 

ما در طرح معماری خوب  معتقدیم معمار جایگاهی فراتر از طراحی یک ساختمان دارد و همواره دارای قابلیت هایی است که میتواند در قالب یک استراتژیست ابزار خود را در تدوین و توسعه ارزش های افزوده برای جامعه هدف به کاربرده ودر نهایت او را نه تنها یک معمار ، بلکه  ” استراتژیست یک شهر” بنامیم ؛ زمانی که لایه های مختلف یک شهر، جامعه و فرهنگ آن  را بشناسد، روشهای مواجهه با چالش ها را بداند و تصمیمی همه جانبه در انتخاب بهترین روش برای بازآفرینی کیفیات جامعه اتخاذ کند، آن زمان جایگاه او نه تنها به عنوان یک معمار ، بلکه به عنوان یک کنشگر مهم جامعه تثبیت خواهد شد .

این فرآیند چالش اصلی این رویداد است. ما در این کارگاه یک فرآیند تدوین استراتژی و طراحی را  با در نظر گرفتن ارزش های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه با رویکرد طراحی مبتنی بر پتانسیل های نهفته در زمینه طرح مورد بحث برای ارتقاء جایگاه معمار و ذی نفعان حوزه معماری تدوین و طراحی نمودیم . لذا جنبه های گوناگون برخورد با یک محور شهری را خواهیم شناخت ، با چالش های احتمالی مواجه می شویم، 3 بلوک ساختمان حائز اهمیت در محور را مطابق استراتژی و سناریو خلاق هر گروه  تغییر کاربری میدهیم ودر نهایت  در طول  یک کارگاه سه روزه  هر گروه سلسله ای از استراتژی ها ، سناریو و ارزش افزوده های  خلاقانه و کارا به همراه مستر پلان طراحی شده مطابق آن خواهد داشت.

تدوین استراتژی جدید در این کارگاه به چه معناست ؟ تدوین و توسعه ارزش های افزوده اقتصادی ، فرهنگی ، اجتماعی و زیست محیطی با یک کاربری نواورانه برای محورشهری موضوعه .

این ورکشاپ به گونه ای طراحی شده که مناسب دیسیپلین های معماری و شهرسازی بوده و روند آموزشی آن به گونه ای تدوین شده است که سیاست ها و تقاضای شهرداری منطقه 12 تهران به منظور بازآفرینی این محور در ابتدا مطرح ، سپس پرشیا قره گزلو و مهرداد زواره محمدی روش های ایجاد ارزش های افزوده را در لایه های گوناگون بازآفرینی با برخورد طراحانه  بررسی  خواهند کرد ، تکنیک های  شناخت و برداشت ابعاد فرهنگی ، اجتماعی وکارکردی فضا توسط استاد کارگاه آموزش داده میشود و به بازدید و شناخت میدانی خواهیم پرداخت. در روز دوم دکترشادناز عزیزی و دکتر امیرمسعود انوشفر تجارب خود را در احیاء و بازآفرینی شهر بیجار و محور انقلاب شهر تهران به عنوان نمونه های موفق این عرصه مطرح و به بازخوانی آن خواهند پرداخت وسپس ورکشاپ روند عمومی خود را برای دستیابی به سناریو مشخص خلاقانه و طراحی بعضی از خرد فضا ها روی مستر پلان ادامه خواهد داد .

در انتهای روز سوم سناریوو استراتژی های طراحی شده توسط هیئت ژوری ای متشکل از معاونت شهرداری منطقه 12 تهران ، اساتید کارگاه و معماران صاحب نظر در این عرصه  ارزیابی خواهد شد .

تلاش ما در فرآیند سه روز ورکشاپِ معمار ؛ استراتژیستِ یک شهر آن است تا معمار بتواند به هر پروژه خرد و کلان مقیاس خود به عنوان یک فرصت حائز اهمیت برای فرصت سازی در شهر و توسعه اجتماعی بنگرد و از آن بهره بگیرد.

ورکشاپ نخست معماری خوب  در یک جمله چیست ؟ 

ورکشاپ نخست معماری خوب سعی دارد به مدت سه روز معمار را در جایگاه یک استراتژیست شهری قرار دهد و شرکت کنندگان را  با حضور  و کنش در یک کالبد واقعی به حل مسئله و تدوین استراتژی های بازافرینی آن کالبد به استراتژیست های شهری از طریق دانش معماری و دیسیپلین های میان رشته ای مبدل سازد .

زمان و مکان برگزاری کجاست و اطلاعات دقیق تر چطور میتوانم دریافت کنم ؟

زمان این ورکشاپ 17 الی 19 مرداد 1398 میباشد که روز نخست در عمارت کاظمی ها واقع در محله عودلاجان و روز دوم و سوم در کارخانه نوآوری های وی برگزار میگردد. ؛ پر کردن این فرم به منزله اعلام حضور و دریافت 7 درصد تخفیف برای حضور در این ورکشاپ میباشد و جزییات ورکشاپ اعم از سخنرانان ، اساتید و زمان دقیق طبق برنامه از پیش تعیین شده روز سه یکشنبه 9 مرداد 1398 از طریق رسانه های طرح معماری خوب و موسسه مطالعات راهبردی معماری اطلاع رسانی خواهد شد .

 معرفی سخنرانان و اساتید ورکشاپ :

استاد کارگاه : 
دکتر مهدی امیدی
دکتری طراحی شهری ؛ مدرس دانشگاه

مدیر کل اسبق دفتر طرح های شهر ی وزارت راه و شهرسازی

سخنرانی :

دکتر امیر مسعود انوشفر : معمار ؛  نامزد دریافت جایزه آقاخان 2019

بازخوانی تجربه بازآفرینی محور انقلاب شهر تهران

دکتر مصطفی حسینی : معاونت برنامه ریزی و توسعه شهری شهرداری منطقه 12 شهر تهران

باید ها، نباید ها و سیاست های بازآفرینی کیفی محور پامنار

مهرداد زواره محمدی : معمار ، عضو کمیته‌ی معماری و طرح‌های شهری شورای شهر تهران

روش های ایجاد ارزش افزوده طراحانه برای یک پروژه در بستر شهر

دکتر شادناز عزیزی : عضو و فعال شبکه راه حل های توسعه پایدار سازمان مللبازخوانی تجربه بازآفرینی شهر بیجار

پرشیا قره گزلو : معمار، طراح غرفه ایران در بینال معماری ونیزلایه های اجتماعی ، اقتصادی و محیط زیستی شهر ؛ راه حل های طراحانه

برای ثبت نام ، اطلاعات بیشتر و زمانبندی به لینک زیر مراجعه نمایید : 

https://evand.com/events/goodarchworkshop
Good Architecture Workshop2

واکنش خود را انتخاب کنید!
دیدگاهی بنویسید

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.